Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День морських піхотинців

Сьогодні в Україні відзначають День морської піхоти — професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.
фото - Командування морської піхоти України

Зокрема, піхотинців привітав очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

"«Вірний завжди!» – гасло морських піхотинців, яке вони постійно доводять своїми діями: і коли до останнього трималися у Криму, і на острові Зміїний, і на «Азовсталі».

Сьогодні відзначаємо День морських піхотинців та дякуємо усім морпіхам за захист України в морі, на суші та в небі. За боротьбу, яку вони вже восьмий рік ведуть з російським агресором.

Дякуємо за мужність та жертовність заради незалежності нашої держави.

Пам'ятаємо усіх Героїв, які поклали життя, щоб стримати наступ ворога. Повернемо усіх, хто потрапив у полон. Помстимось за кожного оборонця та відіб’ємо кожен клаптик своєї землі.

Слава морським піхотинцям! Слава Збройним силам України!", - написав він.

День морської піхоти — професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Воно започатковане 2014 року, і у 2014—2017 роках відзначалося 16 листопада. Згодом дата святкування 23 травня була встановлена від 2018 року Указом Президента України № 145/2018 «Про День морської піхоти України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ