Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські морпіхи опановують ПТРК NLAW та гранатомети M141

Морські піхотинці освоюють ручні протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) NLAW та гранатомети M141.
фото - пресслужба штабу ООС

Про це інформує Мілітарний.

У підрозділи української морської піхоти почали надходити зразки сучасного озброєння, які були передані у межах військово-технічної допомоги від Великої Британії та США, повідомили у Командуванні морської піхоти.

В бригадах морської піхоти розпочався курс інтенсивної підготовки розрахунків ПТРК NLAW та гранатометів M141.

Морські піхотинці вивчають тактико-технічні характеристики іноземної зброї, практично відпрацьовують різні тактичні елементи у ході оборонного бою, враховуючи при цьому особливості застосування даного типу ручного озброєння.

Командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль зазначив, що сьогодні стоїть завдання, щоб кожен морський піхотинець, не залежно від військових звань та посад, знав основні ТТХ й міг застосувати ПТРК NLAW та гранатомет M141.

"Ми розуміємо, що це дуже ефективна та водночас проста у застосуванні зброя. Водночас у ході бою, можуть виникнути різні ситуації. Наприклад, оператор ПТРК може бути пораненим, тому кожен морський піхотинець, який опиниться поруч, має взяти до рук NLAW, навести на ціль та здійснити пуск", – сказав генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Нагадуємо, що раніше стрільби з NLAW, які Україна отримала від Великої Британії та американських M141 відбулися за участю низки підрозділів зі складу Об’єднаних сил, на одному з полігонів Донеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ