Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справа Гринкевичів наразі без відповідей

Нагадаємо, Ігоря Гринкевича та його сина Романа затримали за звинуваченням у протиправному заволодінні бюджетними коштами на закупівлях Міноборони.

Як зазначає BBC, львівський забудовник Ігор Гринкевич має вже дві підозри у кримінальних правопорушеннях. Першу підозру Гринкевичу повідомили ще у грудні 2023 року за епізодом, коли той нібито хотів дати хабар одному з керівників ДБР у 500 тисяч доларів. Друга підозра стосується створення злочинної організації. У ДБР заявили, що підприємець "створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами". Для цього він нібито уклав договори з Міноборони на постачання неякісного військового одягу. Це завдало бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

В січні 2024 за підозрою затримали сина Ігоря Гринкевича - Романа, якого вважають п'ятим учасником злочинної організації, яку підозрюють у поставках для ЗСУ неякісного одягу на 1 млрд грн. Відомо, що син формально володіє однією фірмою, яка мала контракти з Міноборони. А його батько з формального володіння компаніями вийшов раніше.

Як повідомило нещодавно Нацагентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА), на виконання запиту ДБР було виявлено та розшукано активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю. І накладено арешти на відповідне майно. Зокрема мова йде про:

Працівники Управління виявлення та розшуку АРМА зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їх власності активів. Агентство виявило та розшукало наступні українські активи фігурантів: 

  • житлова нерухомість – 17 (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; 1 львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та 2 квартири у власності Софії Морозюк)
  • нежитлова нерухомість – 7 (зокрема, нежитлове приміщення на вул. Саксаганського у центрі столиці)
  • земельні ділянки – 18 (зокрема значні ділянки у Литвинівській с/раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Гринкевичу)
  • автомобілі преміумкласу – 9
  • частки в статутному капіталі – 14 731 625 грн
  • зброя – 12
  • майнові права інтелектуальної власності – 3. 

Також в Нацагентстві повідомили, що встановили наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад 8 установах, та ініціювали заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках.

Однак як з'ясували в Гал-інфо, попри повідомлення правоохоронців, родина Гринкевичів, на початку січня 2024 року, вже після затримання Ігоря Гринкевича, активно позбувалась власного майна переоформляючи його у різний спосіб на підставних осіб і жодних арештів на дане майно досі не накладено. Так само продовжує працювати та збирати донати й благодійний фонд HOPE.UA, що належить родині Гринкевичів.

Нагадаємо, сферу родини Гринкевичів входять компанії, щол працюють в різних сферах: ГМК (ПрАТ "Кар'єроуправління."), транспорту (ТОВ "Альянс імекс транс"), реклами (ТОВ "Лео маркетинг едженсі"), охоронної діяльності (ТЗОВ "Охоронно-юридична компанія Кобра"), торгівлі текстильними товарами (ТОВ "Будівельний альянс монтажпроект") та інші.

За даними Youcontrol, ключовими особами в ній є:

  • Гринкевич Ігор Володимирович - підприємець, учасник ТОВ "Лео маркетинг едженсі" та ТЗОВ "Охоронно-юридична компанія Кобра".
  • Гринкевич Роман Ігорович - син Ігоря Гринкевича. Керівник Благодійного фонду "Хоуп.юа".

Також пов'язані:

  • Швед Ольга Ігорівна - донька Ігоря Гринкевича. Учасниця ТОВ "Альянс імекс транс", акціонерка ПрАТ "Кар'єроуправління.".
  • Федак Ірина Романівна - мати Світлани Гринкевич. Учасниця ТзОВ "Бориславтепло".
  • Гринкевич Світлана Степанівна - дружина Ігоря Гринкевича. Акціонерка ПрАТ "Кар'єроуправління.".

Найближчим часом Гал-інфо опублікує продовження історії зі "зниклим майном" родини Гринкевичів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ