Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США розгорнули літаки та кораблі у відповідь на китайські та російські судна біля Аляски

Американські військові розгорнули сили для спостереження за 11 російськими і китайськими кораблями, які помітили біля узбережжя Аляски.

Про це сказав речник Північного командування США, повідомляє CNN.

За його словами, біля берегів Аляски минулого тижня у складі кількох кораблів працював російсько-китайський військово-морський патруль. Зазначається, що це була демонстрація сили, яка викликала військову реакцію США, однак не становила загрози для них чи Канади.

Північне командування Збройних сил США і Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки розгорнули літаки і кораблі для спостереження за російським і китайським патрулем, який перебував у міжнародних водах, додав речник.

Напередодні сенатори-республіканці від Аляски Ден Салліван і Ліза Мурковскі, поблизу Алеутських островів діяли загалом 11 російських і китайських кораблів. Їх зустріли чотири американські есмінці США.

Мурковскі повідомила, що вона і Салліван вже кілька днів перебувають у "тісному контакті з керівництвом командування Аляски й отримали докладні засекречені матеріали про іноземні судна, які проходять транзитом через американські води на Алеутських островах".

Речник посольства Китаю Лю Пенгю повідомив, що китайські і російські кораблі нещодавно провели спільне морське патрулювання у західній та північній частинах Тихого океану відповідно до щорічного плану співпраці між китайськими та російськими військовими.

"Ці дії не спрямовані проти будь-якої третьої сторони і не мають нічого спільного з поточною міжнародною і регіональною ситуацією", — сказав китайський дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ