Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США знову назвали Україну серед найбільш піратських країн світу

Україна, як і в минулому році, залишається в списку Priority Watch List, разом з ще 11 країнами. Про це йдеться в щорічній редакції звіту Special 301 Торгового представництва США, присвяченого захисту прав інтелектуальної власності в світі, пише AIN.

Як пише видання, цей статус не набагато краще, ніж Priority Foreign Country, але все ще сигналізує про недостатній рівень захисту інтелектуальної власності в країні.

Укладачі звіту відзначають, що потрапляння країни в список має служити їй сигналом про те, що пора зробити якісь заходи по боротьбі з піратством.

Разом з нашою країною в Priority Watch List потрапили Індія, Китай, Росія, Венесуела, Аргентина, Чилі та інші.

Серед причин, через які Україна опинилася в списку: високий рівень використання неліцензійних програм, зокрема - в державних органах.

"Для урядів важливо легітимізувати власну діяльність, щоб послужити прикладом поваги інтелектуальної власності для приватних компаній", - наголошується в звіті.

Україна відзначилася також і тим, що залишається домом для багатьох сайтів, що містять піратський контент, уточнюється в звіті.

Хоча уряд США і визнає, що наша країна робила деякі кроки в боротьбі з піратством, наприклад - створила спеціальний підрозділ в МВС, а робота уряду в цьому напрямку стала більш прозорою.

Але разом з тим, використання піратського ПЗ в держорганах залишається на рівні 60-80%.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Україні анонсували створення кіберполіції. Цей підрозділ створено для боротьби з хакерами, онлайн-шахраями і інтернет-піратством.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ