Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стало відомо про перепланування навчань "Сі Бриз-2019" через закриття РФ ділянки в Чорному морі

За даними командування ВМС ЗСУ, повідомлення про закриття ділянки надійшло напередодні старту навчань, передає УНІАН.

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко заявив про вимушене перепланування міжнародних навчань «Сі Бриз-2019» у зв'язку із закриттям Росією певної ділянки в Чорному морі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час церемонії відкриття навчань.

«Мене дивує, що напередодні наших спільних навчань ми отримуємо повідомлення щодо закриття певного району в Чорному морі...», - сказав Воронченко.

Він додав, що українські ВМС вже звикли до викликів Російської Федерації в Чорному і Азовському морях, Керченській протоці.

«Хочу звернутися до командувача ВМС РФ і командувача Чорноморським флотом. Ну, ви нас дивуєте, ну ви дивуєте інших, але чесно кажучи, це вже смішно і по-дитячому. Ми готові до таких викликів, ми провели перепланування і діятимемо в інших районах Чорного моря», - сказав Воронченко.

За його словами, 1 липня учасники «Сі Бриз-2019» приступають до активної фази навчань, які проходитимуть на землі, в повітрі, на воді і під водою.

Як наголосив командувач ВМС ЗСУ, успішні навчання стануть відповіддю «архітекторам й ідеологам» гібридного втручання в Україну і в цілому - в Чорноморський регіон.

«На жаль, сьогодні від них йде загроза тероризму, загроза втручання в країни Чорноморського регіону і загроза територіальній цілісності України, Грузії, Молдови», - сказав він.

На прес-конференції, що відбулася після церемонії, керівник навчань від США, командир тактичного з'єднання «65» Метью Ліман зазначив, що у зв'язку із закриттям Росією певного регіону учасники навчань передислокувалися в інший.

«Навчання проходитимуть згідно з планом. Справа в тому, що це не є ключовим питанням - закриття якогось району. Тому що є маса районів, де можна проводити навчання - відпрацьовувати завдання і взаємодію», - сказав Ліман. Керівник навчань з українського боку контр-адмірал Олексій Неїжпапа заявив, що під час навчань «Сі Бриз-2019» планується вчинити аналогічно.

«Ми також закриємо район в іншому місці. Це буде нашою невеликою відповіддю», - наголосив він.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ