Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Станом на вечір у Синютки були голоси

Сьогодні, 7 липня, відбудеться чергова сесія Львівської обласної ради. На ній спробують таки ухвалити Перспективний план об’єднання територіальних громад Львівщини. Напередодні ЗМІ написали, що з депутатами працювали« особисто». Також Гал-інфо стало відомо, що начебто станом на 19.00 6 липня у голови Львівської ОДА Олега Синютки було гарантованих 62 голоси (у раді є 116 депутатів).

Додамо, що питання Перспективний план об’єднання територіальних громад Львівщини як елемент реформи самоврядування, яку намагається реалізувати Президент Петро Порошенко, набула для Олега Синютки ознак тестового завдання – чи здатний він «домовлятись» з обласною радою.   

Нагадаємо, 30 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутатам не вистачило голосів, щоб внести до порядку денного питання Перспективного плану добровільного об'єднання громад.

Ще раніше, 16 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати вдруге не схвалили Перспективного плану об’єднання територіальних громад Львівщини. «За» проголосувало лише 57 депутатів. Тоді під час обговорення депутати розповіли про те, що люди в селах найбільше бояться того, що  у результаті об’єднання громад будуть закриватися школи та ФАПи. Натомість, як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, люди бояться, бо самі ж депутати ходять і розказують їм «страшилки», в які потім і самі починають вірити.

2 червня під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати перенесли питання Перспективного плану добровільного об'єднання громад з поясненням, що слід провести сходи сіл та громадські обговорення).

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ