Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стецьків відповів Яценюку

"Хочу висловити сум і жаль з приводу нинішньої надто емоційної заяви А. Яценюка. Прикро, коли навіть досвідчені політики намагаються перевести вибори в Галичині з змагання програм, світоглядних підходів та ідей в площину навішування ярликів", - заявив Тарас Стецьків, кандидат у народні депутати по Франківському ВО № 117. Про це повідомила його прес-служба.

І далі: "Ще прикріше, коли пригадуєш слова Івана Павла II " ...нація має жити у взаємній довірі. А ця довіра ґрунтується на правді".Тому хочу нагадати правду: я ні до кого у виборчий список не просився. Навпаки, в липні минулого року, коли Ю. Тимошенко запропонувала включити мене у список ВО «Батьківщина», я подякував і відповів, що найбільш ефективно зможу допомогти опозиції, коли піду по мажоритарному окрузі у місті Львові. Я просто зобов'язаний підтвердити той квотум довіри, яку мені як народному депутату висловили тут у 2002 році.

Натомість новопризначені лідери опозиції (Ю.Луценко, правда, сказав гостріше - "самопризначені", але не личить мені повторювати його означення), внаслідок кабінетних домовленостей, висунули по Франківському ВО у Львові, як, зрештою, й по багатьох галицьких округах, інших кандидатів, яких підібрали за невідомими ні мені, ні виборцям (на зустрічах з ними я постійно цікавлюся цим) критеріями. З іншого боку, мушу заявити, що мені ніхто не пропонував за кандидування по округу щось там заплатити в партійну касу. Я, як і інші виборці на округах Галичини дізнався про "єдиних узгоджених кандидатів" або в день з’їзду, або з чисельних біл-бордів. Про багатьох, також мушу визнати, дізнавався зі здивуванням.

Тим не менше, я не маю жодних персональних образ на лідерів списку об’єднаної опозиції. Так, їх список не ідеальний, він міг би бути і кращим. Однак кращої опозиції у нас на сьогодні немає. І тому і раніше, і зараз я не змучуюсь публічно закликати підтримати на цих виборах партійні списки однієї із трьох опозиційних колон – ВО «Батьківщина», «Удар» чи «Свободу».  

Впевнений, у майбутньому парламенті ми пробачимо один одному емоції виборчої кампанії і обов’язково будемо у складі єдиної опозиційної коаліції українських сил.

Бо, маючи досвід перемог у виборчих округах, вірю у мудрість народу і хочу вірити у мудрість тих, кого він вибере".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ