Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Створення Вищого антикорупційного суду є іспитом для українського суспільства, - Ситник

1/3
Створення Вищого антикорупційного суду є іспитом для українського суспільства, який покаже рівень готовності безповоротно і безкомпромісно боротися з корупцією. На цьому наголосив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЕВА) 8 жовтня 2018 року.

«Станом на початок жовтня 155 справ, розслідування яких завершили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, направлено до суду. Серед цих справ є такі, на рішення у яких дуже чекає суспільство. Вищий антикорупційний суд, який наразі перебуває на стадії формування, стане саме тією інституцією, яка дасть очікуваний суспільством результат у вигляді справедливих вироків», – акцентував Артем Ситник.

За словами Директора НАБУ, вироки у справах про топ-корупцію означатимуть, що Україна пройшла точку неповернення і в державі розпочалася реальна протидія корупції. У той же час Артем Ситник звернув увагу бізнес-спільноти на те, що без постійного моніторингу, міжнародної експертизи, уваги від підприємництва та громадянського суспільства впровадити якісні зміни буде важко.

Учасники зібрання також обговорили особливості роботи детективів НАБУ та боротьби з корупцією в Україні в цілому, досвід роботи подібних правоохоронних органів у Європі, результати роботи Національного бюро та стратегію його розвитку. Представники бізнесу засвідчили свою довіру до НАБУ та поділилися прикладами результативної співпраці з відомством.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ