Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Супрун назвала два найкорумпованіші медуніверситети України

Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця та Одеський національний медичний університеті є найкорумпованішими серед медичних вишів України. Про це вона на своїй сторінці у Facebook написала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

“Цього року ми запровадили практику публічного заслуховування звітів ректорів вищих медичних навчальних закладів. Таке рішення було прийняте з метою максимально публічного обговорення проблем, які існують у системі підготовки майбутніх лікарів та ознайомлення з успішними кейсами змін. Ми регулярно отримували чисельні скарги щодо серйозних зловживань, тотальної корупції та свавільної поведінки ректорів та їхнього оточення у різних вишах. У цьому процесі на фоні решти яскраво виділились два університети: Національний медичний університет імені О. Богомольця та Одеський національний медичний університет”, - заявила Супрун.

Вона наголосила, що ректори університетів Катерина Амосова та Валерій Запорожан були звільнені за порушення та невиконання умов своїх контрактів.

“В обох випадках виконуючим обов’язків, призначеними Міністерством, були створені максимальні перешкоди - в доступі до робочого місця, необхідної документації та в цілому забезпечення нормального функціонування університетів. Колишнє керівництво цих навчальних закладів активно саботує їхню діяльність та усіма можливими засобами зриває навчальний процес", - зазначила Супрун.

За її словами, обидва колишні ректори користуються послугами однієї юридичної фірми для представництва у судах і діють за однаковим алгоритмом із використанням невеличких груп лояльних студентів чи аспірантів (в основному з числа контрактників-іноземців), постійного створення фейків та інформаційних провокацій, залякування викладацького складу і використання тітушок.

"Окружний адмінсуд Києва рішеннями від 30.08.2018 щодо ОНМУ та 05.09.2018 щодо НМУ зупинив дію наказів, якими призначались виконуючі обов’язки і в обох випадках заборонив МОЗ України призначати на цю посаду будь-кого. Тобто суд іменем України приймає рішення, які унеможливлюють управління закладами вищої освіти, що належать державі", - наголосила урядовець.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ