Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький зустрівся з Михайлом Федоровим

Під час зустрічі обговорили формування нового бачення трансформації всієї системи освіти. Про це повідомили в пресслужбі ЛОВА.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів зустріч з Віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та заступником Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Дмитром Завгороднім. У межах зустрічі обговорили питання трансформації у дошкільній, середній, професійно-технічній та вищій освіті.

«Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Наш головний виклик – розвиток людського капіталу. У нас немає іншого варіанта, ніж розробити новий шлях освіти та наздогнати весь світ. Щоб кожен талановитий українець зміг реалізувати свій потенціал вдома. А викладачі та студенти повернулися з-за кордону. Зараз з ініціативи Президента наша команда у співпраці з Міносвіти формує бачення цього шляху. Шукаємо відповідь на питання, де ми будемо як країна через 5-10-15 років», – зазначив Михайло Федоров.

«Упродовж останніх місяців зустрічаємося з ключовими стейкхолдерами в освіті. Відвідуємо приватні та державні заклади освіти, вивчаємо міжнародний досвід. Збираємо якісну інформацію – про кожну школу, заклади професійної освіти, університети. Які заробітні плати, в якому стані приміщення, яка ситуація з професійними кадрами. Ключове завдання – розробити чітку та зрозумілу стратегію по кожній ланці освіти», – зазначив Дмитро Завгородній. 

Максим Козицький наголосив, що політика у сфері освіти повинна бути єдиною у всій державі.

«На Львівщині функціонують три десятки вищих навчальних закладів і така кількість є вкрай великою. Багато з цих закладів випускають фахівців, які не мають відношення до назви ВНЗ. У нас величезна кількість охочих йти у сферу економіки чи юриспруденції, але ми скоро не знайдемо вчителів фізики чи інших природничих спеціальностей. Тому системні зміни зараз є важливими для нашого майбутнього покоління. Ми повинні підняти ставку викладачів усіх рівнів, щоб заохотити їх якісно виконувати свою роботу та надавати добрі освітні послуги. Також потрібно виділяти держсубвенцію на правильне харчування дітей та додаткове облаштування спортзалів. Ці акценти є вкрай важливими для подальшого формування здорової та освіченої нації», – наголосив Максим Козицький.

Також у межах зустрічі Михайло Федоров розповів, що до обговорення стратегії освіти залучили громадськість – усі охочі могли заповнити заявку та долучитися. Загалом отримали 1700 заявок. Найближчим часом сформують робочі групи, які допомагатимуть напрацювати чіткий план трансформацій у сфері освіти і науки до 2030 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ