Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять інноваційний науковий парк за понад 32 млн грн

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/6
Інноваційний науковий парк Львівської політехніки, за адресою Князя Романа у Львові, є найбільшим розвитковим проєктом, який фінансується цьогоріч за кошти ДФРР на Львівщині. І його реалізація вже стартувала. Про це повідомили 21 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Наразі у приміщенні на понад 3000 квадратних метрів тривають демонтажні роботи та збільшують потужність електромереж. Хід робіт оглянули сьогодні голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та керівник проєкту "Львівської політехніки" Назарій Подольчак.

"Йдеться про капітальний ремонт корпусу № 20 на вулиці Князя Романа, 3а у Львові та створення тут науково-дослідних лабораторій, виставкових та інформаційно-комунікаційних майданчиків. Саме це місце стане середовищем генерування нових розробок, стартапів, їхнього трансферу, комерціалізації та виведення новацій на ринок через підприємства Парку. Тут матимуть змогу перетнутися науковці, студенти, підприємці та молоді стартапи. Такі інноваційні хаби дуже важливі для підсилення різних галузей підприємництва та розвитку Львівщини загалом", - зазначив Максим Козицький.

Вартість проєкту - понад 32 мільйони гривень, з яких цьогоріч планують залучити 21,6 мільйона. У тому числі 17 мільйонів - це гроші ДФРР, ще понад 4 - з бюджету області та міста.

"На базі майбутнього центру ми плануємо об'єднати Tech StartUp School, технологічну лабораторію з вільним доступом "Tech Labinno", Absolute Solution Hub, Центр захисту інтелектуальної інформації та патентування винаходів (ТІSC), Tech Business School Львівської політехніки, StartUp Market, вищу школу публічного лідерства, коворкінг на 170 робочих місць, представництва науково-дослідних та конструкторських інститутів Львова й області", - пояснив концепцію Назарій Подольчак.

Однією з наших важливих цілей проєкту є також створення 36 малих інноваційних підприємств та кількох десятків нових високооплачуваних робочих місць».

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині за кошти ДФРР мають бути реалізовані 17 проєктів на 216,1 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ