Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трасс заявила, що найгірший сценарій між Україною та РФ може статися наступного тижня

У суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс звинуватила Росію в "несерйозному ставленні до дипломатії", попередивши, що "найгірший сценарій може статися вже наступного тижня".
Ліз Трасс, фото з відкритих джерел

Про це інформує УНН.

"Це один із найнебезпечніших моментів для європейської безпеки, які ми пережили з початку 20-го століття. І нам потрібно продемонструвати безпрецедентну єдність, - сказав Трасс. - Є багато людей, які б хотіли з надією подумати про ситуацію, але я думаю, що нам потрібно підготуватися до найгіршого сценарію, а цей найгірший сценарій може статися вже наступного тижня", - заявила глава британської дипломатії.

Трас повідомила, що Сполучене Королівство у єдності зі своїми партнерами підтримуватиме Україну.

"Нам треба бути сильними, бо це єдине, що розуміє Росія. І я думаю, що ми маємо бути сильними у підтримці України і не продавати Україну з поступками щодо суверенітету", - сказав Трасс.

"Україна потребує нашої підтримки в ООН та ОБСЄ, а також нашої економічної підтримки, тому що існує реальна загроза економічної дестабілізації. Їм потрібна наша оборонна підтримка, і Велика Британія має намір продовжувати надавати цю підтримку, стоячи пліч-о-пліч з Україною", - додала Трас.

Міністр закордонних справ наголосила, що Велика Британія "рішуча у покладанні на Росію серйозних витрат у разі вторгнення, включаючи жорсткі санкції".

"Ми позбавимо олігархів можливості переказувати свої гроші на міжнародному рівні. Ми зупинимо їх поїздки та ускладнимо доступ російських компаній до наших ринків капіталу. І ми також збираємося ускладнити доступ Росії до ринків суверенних боргових зобов'язань", - зауважила вона.

Трас сказала, що Велика Британія підтримує Європу та Сполучені Штати в тому, що вони "цілком єдині в підтримці суверенітету та самовизначення України".

"Це проблема не лише Європи. Це проблема для всього світу, тому що якщо суверенна держава може зазнати вторгнення без будь-яких наслідків, це посилає сигнал іншим агресорам по всьому світу, - додала міністр. - Що продемонструвала ця криза, то це те, що ми єдині. Ми готові запровадити жорсткі санкції у разі вторгнення. Ми готові надати цю захисну підтримку Україні", - резюмувала політикиня.

Також в інтерв'ю газеті Mail on Sunday Ліз Трасс заявила, що Путін продовжить воювати з сусідніми країнами, такими як країни Балтії, якщо йому дозволять вторгнутися в Україну.

"Нам потрібно зупинити Путіна, тому що він не зупиниться на Україні. Країни Балтії в небезпеці... Західні Балкани теж", - вважає міністерка.

"Путін публічно заявив про все це, що він хоче створити велику Росію, що він хоче повернутися до ситуації, яка була раніше, коли Росія контролювала величезні ділянки Східної Європи. Тому так важливо, щоб ми і наші союзники протистояли Путіну. Наступного тижня це може бути Україна, але тоді яка країна буде наступною?",- запитала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ