Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Третина внутрішньо переміщених учнів на Львівщині в групі ризику взагалі не піти у школу

Департамент освіти і науки облдержадміністрації на прохання керівництва проєкту Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» провели онлайн-опитування для батьків чи опікунів дітей – школярів з-поміж ВПО, які планують навчатись у школах Львівщини.

До опитування залучили 2500 учасників. На питання: “Чи мають вони кошти на те, щоб зібрати дитину в школу?”, близько 30% батьків чи опікунів відповіли, що можуть самостійно придбати усе необхідне. Натомість інші 30% опитаних не мають змоги купити шкільне приладдя, одяг чи гаджет. 

Відповідно близько 30% дітей ВПО є в групі ризику взагалі не піти у школу, повідомляє Юлія Гвоздович, експертка проєкту Ради Європи “Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні”.

“(Ці діти – ред.) Є в групі ризику не піти до школи, бо батьки соромляться попросити допомогти забезпечити дитину, або не зареєстровані в громаді. Фактично їх ніхто не контролює, ніхто не знає, де вони. Також ці люди не мають грошей на умовно планшет, форму і вирішують, що дитина не походить в школу цього року, допоки сім’я не повернеться додому”, – зокрема каже Юлія Гвоздович.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи для розміщення у місцях постановки  можуть звернутися в управління соціального захисту населення, центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), у виконком місцевих рад чи залишити заявку через застосунок “Дія”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ