Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ спростувала свою причетність до скандального будівництва на вул. Б. Хмельницького, 249

Курія Львівської архиєпархії УГКЦ спростувала свою причетність до скандального будівництва на вул. Б. Хмельницького,249, а саме наголосила, що не виступала замовником цього будівництва. Про це сьогодні, 17 лютого, в коментарі для Гал-інфо повідомив, о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради.

Нагадаємо, близько двох тижнів тому невідомі люди почали вести підготовчі будівельні роботи поблизу занедбаної будівлі за адресою вул. Б. Хмельницького, 249, а саме  рити траншеї та обгороджувати територію. Тоді мешканці сусідніх будинків вийшли на протест, та вже кілька днів поспіль цілодобово охороняють об’єкт.

За даними плакату, бо паспортом об’єкту це назвати неможливо, там планується будівництво 10-поверхового будинку із підземним паркінгом. Окрім того, там хочуть спорудити каплицю на 1-му поверсі у житловому будинку. Вчора, 16 лютого, мешканці були змушені викликати поліцію, щоб запобігти незаконному та небезпечному будівництві.

Замовниками даного проекту, відповідно до записів на плакаті, виступає Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ та девелоперська компанія ТзОВ «Кристал-медіа».

Відтак, Гал-інфо вирішило розібратись у цій ситуації, зокрема,  розпитати о. Павла Дроздяка про їхню позицію у цій скандальній справі.

«Після того, як ЗМІ донесли до нас інформацію про цю забудову, яка, можливо, до кінця не є законною, митрополит Ігор Возьняк, архієпископ Львівський Української греко-католицької церкви, одразу скликав групу людей, щоб з'ясувати цю проблему. Ми є дуже стривожені цією ситуацією.

Вияснилось, що у вересні 2015 року не знати яким чином, але проект побудови каплиці як окремого об’єкта, а не складової частини житлового будинку, подав священик громади храму св. Димитрія. Тоді Владика Ігор, за попереднім аналізом проекту, підписав цей документ, але підпис був тільки на каплицю, але не на 10-поверховий будинок, тому що Владика навіть про ці речі не знав. Відтак вже сьогодні він є готовий відкликати свій підпис від цього проекту», - розповів капелан ЛМР.

«Тут черговий раз використали Церкву як прикриття для того, щоб десь зреалізувати свої меркантильні цілі. Церква не виступає замовником цього проекту, тим паче в даному випадку йдеться про Курію Львівської Архиєпархії УГКЦ. Це взагалі неприпустимо», - наголосив в о. Павло.

«Мені також невідомо, чи спорудження каплиці передбачало руйнування колишньої будови чи ні. Щодо громадських слухань, ми знаємо, що «якісь» громадські слухання були, але, на скільки мені відомо, що там не були присутні представники тих будинків, біля яких би мала бути споруджена ця капличка», - зазначив о. Павло

Окрім того, о. Павло висловив своє бачення такого будівництва. Він каже, що поруч є панельний будинок, який перебуває в аварійному стані, відтак, не можна там нічого будувати, тим паче підземний паркінг, адже  це велика загроза для мешканців цього будинку.

Також капелан ЛМР наголосив, що їм дуже прикро, що використали добре ім’я Церкви, тим паче ім’я Митрополита Ігоря.

«Нині наші юристи працюють над цією справою, і якщо ми побачимо тут явне порушення та викриємо той факт, що митрополит Ігор ошуканий, тоді, я думаю, Курія Львівської архиєпархії УГКЦ подаватиме позов до суду», - резюмував чоловік.

Також о.Павло зазначив, що, на його думку, о. Юрій (із ц. св. Димитрія)  є поінформований з цього питання, однак він поки що не звертався до Курії Львівської архиєпархії УГКЦ.  За словами о. Павла , згідно з позицією о. Юрія,  усі норми цього проекту були дотримані.

«Можливо, він не розуміє важкість усієї справи, яка виникла», - додав отець Павло Дроздяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ