Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року поліцейські Львівщини понад 800 разів виїжджали на виклики щодо домашнього насильства

Станом на 11 січня, до поліції Львівщини надійшло 884 звернення про вчинення домашнього насильства.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

За кожним таким фактом поліцейські провели перевірки, за результатами яких правопорушників притягнули до відповідальності. 

Зокрема, правоохоронці склали 151 адміністративний протокол за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено 50 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

Загалом упродовж минулого року до поліції Львівщини надійшло 21198 звернень з приводу вчинення домашнього насильства та складено 7487 адміністративних протоколів за ст. 173-2. Також винесено 2812 термінові заборонні приписи стосовно кривдників.

Правоохоронці наголошують, що домашнє насильство - це злочин. Якщо ви стали його жертвою, то в жодному випадку не варто терпіти і мовчати, а необхідно звернутися по допомогу, зателефонувавши на оперативну лінію 102.  

Також можна поскаржитися на урядовій гарячій лінії із протидії домашньому насильству за номером  15–47, безкоштовну Національну «гарячу лінію» протидії домашньому насильству 0800 500 33 53 (зі стаціонарних), 116 – 123 (з мобільних), національну дитячу гарячу лінію 0800 500 225 (зі стаціонарних), 116 – 111 (з мобільних).

Також про факти вчинення домашнього насильства можна повідомляти у чат-ботах у месенджері Телеграм - @police_helpbot, @UDPLNPBOT, @Non_Violence_Bot.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ