Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Туристичний потенціал області в центрі дискусії Міжнародного економічного форуму

Сьогодні, 2 листопада, в межах ХVIII Міжнародного економічного форуму «Львівщина - хаб можливостей!» відбулась панельна дискусія «Роль та місце туризму в економіці країни». Привітав учасників голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Шановні гості і учасники форуму. Ми зобов’язані продемонструвати нашу перлину – нашу Львівщину всьому світові. Продемонструвати нашу красу і гостинність, і тоді ми зможемо ще успішніше розвивати туристичну сферу», - зазначив Олег Синютка.

Про туризм області в межах сесії дискутували перший заступник голови Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму ВРУ Микола Величкович, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, представник МЗС України у Львові В'ячеслав Войнаровський, координатор з питань взаємин з членами Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) Бека Джекелі, віце-президент Української Асоціації Медичного Туризму Ігор Торський, президент Національної Туристичної Організації України Іван Ліптуга.

«Для нас туризм направду є однією із стратегічних цілей, виходячи з тих можливостей, які є у Львівщини. Це 1/3 лісів, 1/3 гір, це 25 % всього культурно-мистецького потенціалу України, який внесений у список ЮНЕСКО і знаходиться на території Львівщини. Але найважливіше, що у нас є - це учбові заклади та активні, креативні люди. Тобто ті, які хочуть розвивати бізнес, туризм, люди, які готують кадри і дуже приємно, що в межах навчальних програм ми маємо можливість скеровувати фахівців здобути досвід закордоном і які потім тут роблять бізнес знайомий для тих, хто потім приїжджає із закордону»,-  розповів Ростислав Замлинський.

Також перший заступник голови Львівської ОДА розповів про туристичні проекти, які розвиваються на Львівщині.

«Львів випереджає багато регіонів України за своїм рівнем послуг, за тим, як він займається своїм маркетингом і сталим розвитком. Львівщина демонструє не на словах, а на практиці як треба підходити до взаємин і консолідації всіх стейхолдерів і робити свою дестинацію весь Львівський регіон привабливим для всіх видів туризму»,- зазначив Іван Ліптуга.

Також участь у заході взяли туроператори з Азербайджану, Білорусі, Ізраїлю, Іспанії, Португалії, Китаю, України, представники готельно-відпочинкових та санаторно-курортних комплексів Львівщини, науковці, експерти.

Нагадаємо, що ХVIII Міжнародний економічний форум «Львівщина -  хаб можливостей!» тривав упродовж двох днів та об’єднав українських та закордонних експертів, політиків, дипломатів, підприємців, науковців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ