Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2019 році Держкомтелерадіо впроваджуватиме гендерні підходи у діяльність

Працівники Держкомтелерадіо навчатимуться проведенню гендерно-правової експертизи. Про це повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

Публічно звітуючи про підсумки роботи Держкомтелерадіо в 2018 році, Олег Наливайко зазначив, що минулого року очолюване ним відомство було залучено до виконання 4 національних програм з питань забезпечення гендерної рівності.

У рамках їх виконання Держкомтелерадіо спільно з Укртелерадіопресінститутом, ВГО "Центр - Розвиток демократії" та іншими громадськими організаціями і партнерами провів низку заходів, спрямованих на інформування громадськості щодо запобігання дискримінації та запровадження ідей прав людини, втілення цінностей гендерної рівності в суспільстві, а також щодо врахування гендерного компонента в діяльності ЗМІ.

Зокрема, на виконання Резолюції РБ ООН 1325 та 1820 "Жінки. Мир. Безпека" було проведено кілька навчальних семінарів і круглий стіл, присвячені впровадженню Національного плану дій та обласних планів дій "Жінки. Мир. Безпека", конкурс серед регіональних ЗМІ на кращу роботу в  інформаційній сфері із висвітлення цієї ж теми. Для працівників регіональних та загальнонаціональних медіа було проведено прес-клуб на тему "Протидія сексуальній експлуатації жінок і дітей в Україні".

Крім того, на базі Укртелерадіопресінституту відбувся навчальний курс для працівників органів виконавчої влади "Основи гендерної політики", а працівники Держкомтелерадіо взяли участь у двох семінарах-тренінгах на теми "Що таке гендерна рівність та політкоректність", "Гендер в сім’ї та на роботі" та "Гендерно-орієнтоване бюджетування".

У 2019 році Держкомтелерадіо виконуватиме Комплексну програму впровадження гендерних підходів у діяльність Держкомтелерадіо на 2019-2020 роки та Плану заходів з її реалізації на 2019 рік, які передбачають інтегрування гендерного компоненту в діяльність Держкомтелерадіо, а саме - підвищення гендерної компетентності держслужбовців та їх кваліфікації щодо проведення гендерно-правової експертизи та гендерно-орієнтованого бюджетування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ