Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

​У 2022 році експортна виручка від ІТ буде вищою на 20% – прогнози українського ІТ-кластера

Попри війну, експортна виручка ІТ-індустрії у цьому році буде вищою ніж минулого року більше ніж на 20%. Такі дані навів СЕО Львівського ІТ-кластера Степан Веселовський під час брифінгу у медіацентрі “Україна” 29 липня.

Згідно з результатами проведеного дослідження IT Research Resilience, за найбільш сприятливих умов експортна виручка послуг ІТ-індустрії складе 8,5 млрд. доларів на рік. 

У випадку, якщо українські айтівці, які зараз перебувають за кордоном і продовжують сплачувати податки до українського бюджету, будуть змушені змінити податкове резидентство в іншій країні, тоді річна експортна виручка знизиться до 4,7-4,8 млрд. доларів доходу. Проте ця сума на мільярд доларів більша ніж становила торішня експортна виручка української ІТ-індустрії, зазначив Степан Веселовський. 

Якісна оцінка була сформована на основі опитаних ІТ-підприємців, СЕО компаній, які дають досить оптимістичні прогнози щодо ІТ-сектору як в короткій перспективі, так і в довгостроковій (5 років). 

Як пояснив СЕО Львівського ІТ-кластера Степан Веселовський, у зв’язку з війною багато проєктів у сфері ІТ були зупинені, натомість більше 50% опитаних компаній отримали замовлення від нових клієнтів і також приблизно 50% відзначили збільшення об'єму роботи з уже існуючими проєктами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ