Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Брюсселі за участю Міністра оборони України відбулася зустріч у форматі "QUINT"

12 лютого під час робочого візиту української делегації до штаб-квартири НАТО, Міністр оборони України Андрій Загороднюк взяв участь у багатосторонній зустрічі з головами делегацій оборонних відомств Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США в форматі "QUINT", - інформує прес-служба МОУ.
Фото: МОУ

Українська сторона акцентувала увагу на можливості оптимізації міжнародної підтримки з метою більш ефективної координації зусиль. Міністр оборони наголосив на необхідності визначення спектру міжнародних зусиль відповідно до пріоритетів оборонної реформ, з метою більш якісної оцінки існуючої та подальшої допомоги Україні.

Також Андрій Загороднюк зауважив, що важливою є координація зусиль у посиленні спроможностей ВМС ЗС України, в цьому контексті за підсумками зустрічі досягнуто домовленостей щодо опрацювання пакета допомоги для українських військово-морських сил. Поміж інших напрямків, на яких зауважила українська сторона, покращення ситуаційної обізнаності, обмін інформацією та посилення спроможностей у сфері кібербезпеки.

Сторони також обмінялися поглядами щодо поточного стану реформування, пріоритетних напрямків роботи нової команди, а також можливості розширення співробітництва у форматі «QUINT»  на рівні начальників генеральних штабів та директорів з політики оборонних відомств.

Серед іншого голови  національних делегацій країн-членів Альянсу висловили підтримку прагненням України щодо участі у програмі Партнерства розширених можливостей НАТО.

Очільник оборонного відомства також подякував  за постійну підтримку партнерів і наголосив на важливості розширення співробітництва в багатосторонньому та двосторонньому форматах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ