Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червонограді гірники перекрили дорогу

Сьогодні, 11 січня, у Червонограді у районі Застави на вул. Львівській кілька сотень гірників перекрили дорогу. Люди ходять по пішохідному переході, чим блокують рух транспорту. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив шахтар Мар'ян Макогін, один із протестувальників.

"Ця акція не є запланованою. Здебільшого тут гірники шахти №10 "Степова", однак підходять і шахтарі інших шахт", - розповів Мар'ян Макогін.

За його словами, сума заборгованості за грудень становить приблизно  90 млн грн, щодо листопада -  то це близько 40 млн грн.

"Ми прості гірники, котрим немає чим годувати дітей. Ми стоятимемо тут доти, доки усі заборговані кошти не будуть переказані на наші рахунки", - додав чоловік.

Нагадаємо, з 2 січня Львівщиною покотилась хвиля масових протестів шахтарів. Наступне перекриття дороги Львів-Рава-Руська планувалось на завтра, 12 січня. Однак, тепер невідомо, чи завтра шахтарі вийдуть на страйк.

За словами, Ростислава Замлинського, першого заступника Львівської ОДА,  на погашення заборгованості у держбюджеті на 2016 рік передбачено близько 500 млн гривень.

Ці кошти, зокрема, дозволять розрахуватись із шахтарями ДП "Львіввугілля" за листопад та грудень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ