Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червоноградському ліцеї відкриють НПЦ для спеціалістів з відновлювальної енергетики: зведення ЛОВА

Про це та інші головні новини з життя Львівської області розповів очільник ЛОВА Максим Козицький у своєму зверненні13 квітня.
Фото з відкритих джерел

Сирени не сповіщали про повітряні тривоги

Евакуаційними потягами на Львівщину прибула ще 51 людина, автобусами – 76 ВПО.

До Перемишля зі Львівської області вирушили 1472 особи.

Орден Богдана Хмельницького III ступеня передали сім'ї нашого захисника Мирослава Юрчишина. Воїн зі Солонківської громади Львівського району загинув 4 листопада 2022 року.

З обласного бюджету перерахували близько 2 млн гривень на забезпечення місць для проживання ВПО у межах Програми пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області на 2023 рік.

На благодійному аукціоні у львівському Музеї історії релігії зібрали майже 115 тисяч гривень на придбання квадрокоптера з тепловізійною камерою для штурмової роти військової частини Т0910.

У Моршинській міській лікарні запрацював сучасний прилад для аналізу крові. Він дозволить швидко та точно визначати стан системи згортання крові. Коагулометр придбала Моршинська міська рада у кооперації з міжнародним благодійним фондом «Океан надій».

Торік у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї 25 студентів розпочали вивчення альтернативних джерел енергетики. За підтримки Департаменту освіти і науки Львівської ОВА у закладі облаштували STEM-лабораторію, згодом німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ Ukraine передало 16 ноутбуків, проєктор та 20 смартблокнотів для навчання студентів. Тепер GIZ Ukraine долучилось до облаштування майстерень ліцею і передало інтерактивні панелі та проєктори для навчальних лабораторій і майстерень навчально-практичного центру відновлювальної енергетики. У планах на 2023 рік – відкриття профільного НПЦ.

Жителі Рудківської громади придбали авто для військовослужбовців зі Самбірської військової частини. Машину купляли у Польщі. Вартість разом з обслуговуванням – 4500 доларів. Коли власник авто дізнався, що ця машина поїде на фронт, знизив ціну на 1 тисячу доларів.

Німецькі партнери з муніципалітету Швебіш Гмюнд надіслали для потреб Оброшинської громади 5 генераторів, потужністю 7,5 кВт, та один – потужністю 60 кВт. Генератори використовуватимуть для підтримки критичної та соціальної інфраструктури.

Паски для родин наших військових, які зараз на передовій та в полоні: у Дрогобичі представники Дитячого парламенту сформували святкові набори та будуть розносити сім'ям воїнів.

На Золочівщині до Великодніх свят продуктові набори з пасками роздаватимуть людям похилого віку та особам з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома. Таку благодійну акцію організовує Буська міська рада спільно з Буським територіальним центром соціального обслуговування. Передали уже 360 продуктових наборів.

У Добротвірській громаді Червоноградського району організували культурний проєкт «Вербовий букет для воїна», в межах якого продавали вербну лозу та збирали кошти для закупівлі необхідних засобів для наших оборонців. Вдалось вторгувати понад 33 тисячі гривень.

У центрі Яворова провели акцію «Вони споглядають з неба» в пам'ять про дітей, яких вбила російська армія під час війни проти України. Місцеві жителі спільно зі священником помолились за усіх невинно вбитих дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ