Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У документах "чорної бухгалтерії" Партії регіонів є інформація про хабарі членам ЦВК, - нардеп

У 2012 році, напередодні виборів до Верховної Ради, Партія регіонів давала хабарі членам Центрвиборчкому. Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко під час прес-конференції, присвяченої оприлюдненню документів із так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

За словами Лещенка, ці документи - набір розписок про отримання великих сум грошей. У розписках фігурують члени ЦВК, народні депутати та інші чиновники високого рівня.

"Найбільш кричущим є прямі хабарі членам ЦВК, які досі виконують свої повноваження. Суми сягають мільйонів дорарів", - зазначив Лещенко.

За інформацією Тижня, мова у документах йде про чинного голову ЦВК Михайла Охендовського.

За словами Лещенка у його розпорядження, а також у розпорядження головного редактора видання "Українська правда" Севгіль Мусаєвої-Боровик потрапила невелика частина документів, які стосуються першого півріччя 2012 року. Загальна сума, про яку йдеться у документах - $60 млн.

Як повідомлялося, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак розповів, що передав до Національного антикорупційного бюро документи, які засвідчують незаконні грошові операції в Партії регіонів на суму $2 млрд. За його словами, серед фігурантів цих матеріалів - посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у тому числі найвищих судових інстанцій.

Згодом голова НАБ Артем Ситник підтвердив отримання документів. Пзніше бюро відкрило кримінальне провадження за заявою Трепака.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ