Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Донецькій та Херсонській областях перевищений епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ

У Донецькій та Херсонській областях станом на 16 січня перевищений епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ. Про це інформує прес-служба Держсанепідслужби України.

Усього за другий тиждень 2016 року у Донецькій області зареєстровано 17 689 випадків грипоподібних захворювань, гострих респіраторних та тяжких гострих респіраторних інфекцій. З них 151 тяжкий випадок.

За епідпоказаннями рішеннями міськвиконкомів припинено навчання (продовжені канікули) в 208 навчальних закладах до розпорядження про відновлення роботи.

Найбільше хворих зареєстровано у Добропільскому, Олександрівському, Артемівському, Костянтинівському, Красноліманському та Слов’янському районах регіону.

Щодо інформації  від  Держсанепідслужби у Херсонській області, то там зареєстровано 6 706 випадків грипоподібних захворювань, гострих респіраторних та тяжких гострих респіраторних інфекцій. З них 169 тяжких випадків. Усіх хворих із тяжким перебігом госпіталізовано.

За  поданням територіальних органів Держсанепідслужби проведені засідання комісій з ТЕБ та НС у місті Нова Каховка та Каховському районі, проводяться відповідні протиепідемічні заходи. У Каховському районі призупинено роботу 61 дитячого дошкільного та навчального закладу, попередньо  до 24 січня  .  У місті Нова Каховка призупинено роботу 41 дитячого дошкільного та навчального закладу з 18 до 22 січня.   

Що стосується  Держсанепідслужби у Дніпропетровській області станом на 18 січня захворюваність на гострі респіраторні інфекції по регіону не перевищила епідемічні пороги.

Усього за оперативною інформацією за другий тиждень 2016 року з 11 по 17 січня зареєстровано 14 351 випадок грипоподібних захворювань, гострих респіраторних та тяжких гострих респіраторних інфекцій. З них тяжких – 68 випадів.

18 січня у 947 загально-освітніх закладах Дніпропетровської області призупинено навчальний процес через погодні умови.

У  Луганській області  також  епідемічний поріг не перевищений.  

Усього за другий тиждень в області  зареєстровано 2 639 випадків грипоподібних захворювань, гострих респіраторних та тяжких гострих респіраторних інфекцій. З них 65 тяжких випадків.

За епідемічний сезон 2015-2016 рр. летальних випадків від ускладнень після грипу не зареєстровано. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ