Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У двох львівських університетах навчатимуть нової антикорупційної дисципліни

З нового навчального року студенти українських університетів зможуть вивчати нову антикорупційну дисципліну.
Львівський національний университет імені Івана Франка. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради, навчальний курс розробили в Офісі доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції.

Головне завдання проєкту – допомогти студентам розібратися з поняттями "корупція" та "доброчесність", а також зрозуміти роль і можливості громадян у боротьбі з корупцією.

"Це пілотний проєкт, долучитися до якого заклади освіти могли, подавши заявку та пройшовши кілька етапів відбору. Протягом навчального семестру університети-учасники будуть впроваджувати дисципліну, а вже згодом вона стане обов’язковою для всіх національних закладах вищої освіти, – повідомили в Офісі доброчесності НАЗК. – Це закріплено в Державній антикорупційній програмі на 2023-2025 роки" 

До переліку 10 українських ЗВО, де викладатимуть курс, увійшли Львівський національний університет ім. Івана Франка та Український католицький університет.

В Офісі доброчесності зазначили, що навчальні заклади обрали з огляду на мотивацію та готовність закладів вищої освіти співпрацювати. Також звертали увагу на географічне розташування закладу, щоб охопити різні міста України. 

Влітку розпочнеться навчання для викладачів, які викладатимуть курс. У закладах вищої освіти буде опція вводити курс вибірково для всіх спеціальностей або ж одразу робити його обов’язковим для студентів права або соціальних наук. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ