Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Ходорові передвиборна лихоманка

Учора (9 березня) Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав Ходорівську міську виборчу комісію (Львівська область) повторно розглянути подані на реєстрацію документи кандидатів від Ходорівської міської організації «Української партії». Мова йде про документи, подані на участь у виборах у Ходорівській міській об’єднаній територіальній громаді, які вперше мають відбутися 27 березня. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив народний депутат VII скликання Олег Канівець.

«На жаль, політична партія «Громадянська позиція» не провела вчасно з’їзд та не прийняла рішення про участь у виборах. Відтак Жидачівська районна організація ГП у Львівській області не висунула своїх кандидатів на вибори до об'єднаної Ходорівської громади. Але хочу подякувати «Українській партії», яка дала можливість партійцям ГП балотуватися від своєї політичної сили.  Так ми вважали, що головна перешкода була подолана. Але пізніше виявилось, що це не так... 3-го березня Ходорівська міська виборча комісія (МВК) відмовила у реєстрації на вибори до Ходорівської міської ради кандидатам від Української партії. Відмовилась МВК також зареєструвати і кандидата від «Української партії» на посаду голови Ходорівської міської об’єднаної територіальної громади Ольгу Гурдя. Мотив відмови  - сумніви членів ТВК щодо автентичності підпису й печатки керівного органу партії на частині партійних документах. Проте, за Законом України «Про місцеві вибори», рішення про відмову в реєстрації кандидата повинно містити вичерпні підстави відмови. «Сумніви» не є такою підставою!», - зазначає Канівець.

На своїй сторінці Канівець оприлюднив Постанову Львівського окружного адміністративного суду, в якій повідомляється, що постанови Ходорівської МВК про відмову в реєстрації кандидатам «Української партії» на виборах до Ходорівської міської об’єднаної територіальної громади 27 березня визнано протиправними та скасовано.

«Наразі чекаємо або на повторний розгляд документів виборчою комісією. А можливо і на апеляцію, бо виглядає так, що Ходорівська МВК таку буде подавати. Все це, очевидно, робиться для того, щоб якомога довше затягнути час… Влада так боїться молоду команду «Української партії», яка реально претендує на перемогу на виборах в Ходорівській територіальній громаді, що намагалася всіляко не допустити її до участі у виборах», - наголошує Канівець.

Таким чином, вчора Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав Ходорівську МВК повторно розглянути подані на реєстрацію документи кандидатів від Ходорівської міської організації «Української партії». «Суд прийняв рішення на користь виборців Ходорівщини! Саме вони як єдине джерело влади мають визначити на виборах, хто достойно буде представляти інтереси громади в раді. І хоча ще можливе оскарження в Апеляційному суді, ми віримо, що «дух судді-колядника Зварича» назавжди покинув стіни Апеляційного суду, і правда переможе!», - переконаний Олег Канівець.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ