Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У храмовий празник Покрови 53 військове містечко Яворова молиться за захисників України

Сьогодні, 14 жовтня, церква Покрови Пресвятої Богородиці, що на території 53 вій1ськового містечка Яворова (Яворівський гарнізон, Львівщина) зібрала на Богослужіння сотні людей різного віку, серед яких – військовослужбовці, батьки, вдови, сироти, сусіди полеглих на Сході воїнів..

Як передає з місця події власкор Гал-інфо, яворівчани та гості міста дружно моляться найперше за мир та злагоду в Україні, за душі полеглих на фронті, за швидке одужання поранених, за здоров’я всіх захисників України.

Розпочалися духовні урочистості з нагоди свята Покрови та Дня захисника України із акафісту до Богородиці, традиційного освячення води.

Святкову Божественну літургію з нагоди храмового празника відправляють офіційний капелан 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, отець Володимир та отець Михайло за участі місцевих священиків та Львова.

Далі відбуваються благословення дітей, мирування, а також кожен бажаючий може прийняти таїнство сповіді під час Богослужінь.

За словами матері солдата строкової служби, яка приїхала провідати сина з іншої області, її до сліз збентежило це Богослужіння, яке засвідчило, в якому порядному, сповненому великих християнських традицій місті служить її син.

У коментарі власкорові Гал-інфо отець-капелан Володимир Шидловський сказав, що вшанування захисників України в церкві Покрови Пресвятої Богородиці, розташованої біля постійного місця дислокації 23 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, розпочалося ще вчора ввечері.

«Ми влаштували «Вечір пам’яті полеглих за незалежність і територіальну цілісність України бійців 24 бригади, який розпочали навпроти храму – біля меморіалу пам’яті новітніх українських героїв, кожного з яких знав особисто. У панахиді взяли участь мешканці 53 військового містечка Яворова, командир легендарної Королівської бригади, Народний Герой України, полковник Валерій Гудзь, секретар Яворівської міської ради, яка виконує обов’язки мера, Ольга Созанська, заступник міського голови Яворова, лідер молодіжного руху на Яворівщині Ігор Габовський.

Відтак, у церкві відбулася зустріч та свідчення Марії Прихід – молодшої сестри загиблого воїна 24 бригади Юрія Прихода. Глибока туга за втратою блата не остудила серце пані Марії: вона активно допомагає всім родинам полеглих воїнів переборювати життєйські проблеми. Я б сказав, що сестра Героя живе за себе та свого брата», – наголосив у розмові з власкором Гал-інфо офіційний капелан 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, отець Володимир Шидловський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ