Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Костянтинівці працюють безкоштовні курси української мови

У Костянтинівці працюють безкоштовні курси української мови. Нині на курси приходить близько 15 чоловік. Усі вони різного віку і з різним рівнем підготовки.

«Хтось приходить удосконалити розмовну мову, хтось граматику, комусь це для роботи треба. По-різному. Але заняття одне і треба на ньому усі запити врахувати», — розповідає викладач курсів, учитель-волонтер Надія Зубатюк.

Незабаром має розпочати роботу вже друга група курсів української мови. Заняття відбуваються у межах «Безкоштовні курси української мови», що реалізується в різних регіонах України. Потрапити на заняття можуть усі бажаючі, курси проходять 2 рази на тиждень у вечірній час, у центральній бібліотеці міста.

Переселенка Наталія Шевченко хоче більше спілкуватися рідною мовою, та лексичного запасу замало: «Дуже хочу, але слів мало знаю. Це треба нам сьогодні, особливо тут, в російськомовному регіоні.

А Валентина Михайлівна на курсах найстарша. У свої 70 років жінка готова вчитися, це ніколи не пізно. Валентина переконана: державну мову має знати кожен громадянин. Вона довго жила в Росії, багато слів забула, тож їй сьогодні доволі складно зрозуміти мову. «Я очень хочу выучить украинский. Много не понимаю, но хочу заговорить. Это надо мне», — говорить жінка.

Співробітник бібліотеки, де власне і збираються охочі на ці курси, Людмила Костилєва розмовляє українською. Але теж готова долучитися до удосконалення свого рівня, бо в побуті все одно Донеччина є російськомовною.

«Громадське радіо»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ