Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Києві розпочав роботу IV Міжнародний Антикорупційний тиждень

5 лютого, у Києві, за підтримки Міністерства оборони України стартував IV Антикорупційний тиждень. Про це повідомили у прес-службі МОУ.

У заході беруть участь національні, а також міжнародні експерти від Великої Британії, США, Канади, Польщі, Норвегії, Чеської Республіки, Німеччини, Грузії, керівники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, науково-педагогічні працівники Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

На цьогорічній зустрічі обговорюватимуться результати впроваджених рекомендацій, а також рекомендацій, які наразі перебувають у процесі реалізації. Також йтиметься про приховані корупційні ризики, які загрожують розвитку Збройних Сил України, та способи їхнього усунення в контексті поточної антикорупційної діяльності та наявних зовнішніх загроз.

Відкриваючи міжнародний захід, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко наголосив на важливості подібних заходів для оборонного відомства України, зокрема щодо ефективного виконання завдань оборонної реформи, планування та управління оборонними ресурсами.

"Антикорупційні практики ефективно впроваджуються в діяльність Міністерства оборони України, підпорядкованих підрозділів та органів військового управління, – зазначив Анатолій Петренко. – Їх метою є забезпечення раціонального використання державних коштів та міжнародної матеріальної допомоги, створення та розвиток ресурсно-затратних спроможностей Збройних Сил України, які забезпечують обороноздатність нашої держави".

"Найважливіше у подоланні корупції в країні –  це чесні та послідовні у своїх діях люди, – зазначив, звертаючись до учасників заходу, заступник директора Центру зі зниження ризиків корупції в оборонному секторі (CIDS) Норвегії, полковник Торе Квалвік. – Розбудова доброчинності на усіх ланках управлінської діяльності є необхідною сьогодні. І ми очікуємо на подальші успіхи України у цій сфері".

IV Антикорупційний тиждень триватиме до 7 лютого. Як планується, упродовж тижня експерти усіх рівнів оцінять результати проведення заходів антикорупційної діяльності за 2015-2018 роки та розроблять рекомендації на перспективу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ