Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській ОВА нагородили учасників місії Face to Face

У Львівській ОВА нагородили учасників місії Face to Face. Про це повідомили в пресслужбі ЛОВА.

Іноземні фахівці за тиждень виконали 26 оперативних втручань різного рівня складності для тих, хто постраждав внаслідок російської агресії. 

Face to Face – це проєкт з організації місій американських пластичних та реконструктивних хірургів обличчя, в рамках якого надавалися безкоштовні операції військовим та жертвам війни. Гуманітарну програму створили у співпраці з American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS), організаціями Razom for Ukraine та INgenius. 

Упродовж трьох місяців закордонні фахівці готувалися до чергової місії, щоб надати кваліфіковану медичну допомогу особам, які отримали травми внаслідок війни. Упродовж тижня американські лікарі проводили операції для відновлення обличчя з використанням кісток з ніг та рук в одному з провідних медичних спеціалізованих закладів Львівської області.

«Внаслідок збройної агресії російської федерації постраждали десятки, а то й сотні тисяч не лише військових, але й цивільних, які стали жертвами війни та військових злочинів військ рф. Але завдяки підтримці міжнародної коаліції ми зможемо не лише перемогти, але й загоїти фізичні та душевні рани усіх жертв. Робота цілої команди американських фахівців допомогла тим, кого скалічили росіяни, відновити віру в себе. Ваш вклад є неоціненним, адже наші медичні фахівці перейняли ваш досвід і надалі продовжуватимуть вашу справу тут. Сподіваюся, що такі місії продовжуватимуться і надалі до останнього пацієнта, якому росія завдала шкоди, але якому буде надана кваліфікована хірургічна допомога закордонних висококласних спеціалістів», – сказав заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Як розповіли учасники місії одна операція займає близько 15 годин і допомагає не тільки відновити обличчя, а також повернути можливість нормально харчуватися та говорити. Також в рамках місії були проведені складні реконструкції лицевого скелету з використанням персоналізованих надрукованих титанових 3D імплантів. 

Доктор Абрагам, який є спеціалістом пластичної реконструктивної хірургії місії Face to Face розповів, що усі хірургічні втручання були вкрай складними, адже 5 з них передбачали роботу з мікросудинами. 

«Також ми провели 3 операції за технологією 3-D відновлювальної реконструктивної пластики. Якщо оцінити усі проведені нами операції у грошовому еквіваленті, то сума дорівнюватиме 1 мільйону доларів. Ми також подарували для лікарні, у якій проводили операції, медичне обладнання загальна вартість якого складає 50 тисяч доларів. Це обладнання надалі облегшуватиме роботу наших українських медичних колег, які надалі проводитимуть подібні операції самостійно», – зазначив доктор Абрагам. 

Опісля місії лікарі відвідають конференцію в Бостоні під час якої розкажуть учасникам про здобутий досвід, а також презентують прапор України, який підписали українські колеги-лікарі та пацієнти, яким надали медичну допомогу. Також у межах зустрічі учасників місії нагородили подяками від імені начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ