Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському історичному музеї відбувся тематичний урок до 300-ліття Григорія Сковороди

З нагоди 300-ліття відомого українського філософа, богослова, поета, педагога Григорія Сковороди, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» провели тематичний урок для школярів.

Екскурсія на тему "Сковорода у час війни: цікаві факти та мудрі поради. Григорій Сковорода - філософ радости» проходила у супроводі української духовної музики 18 ст. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.

Працівники музею та вчителі акцентували увагу школярів на богословських поглядах Сковороди, його сприйнятті життя. Діти дізналися цікаві факти про одного із найвидатніших мудреців людства - Григорія Сковороду, обговорили актуальність його поглядів, ідей, а також милувалися зимовою красою Італійського дворика.

Григорій Сковорода народився 3 грудня 1722 року у селі Чорнухи, що нині на Полтавщині. Освіту  здобув у Києво-Могилянській академії. Сковорода писав філософські діалоги, трактати та езопівські байки. Вони дійшли до нашого часу, хоча за його  життя не друкувалися. На своїй могилі Сковорода заповів написати слова: «Світ ловив мене, та не спіймав».

Нагадаємо, у 2020 році Верховна Рада України ухвалила постанову «Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди» у 2022 році.

«Його спадщина належить до визначних надбань вітчизняної прогресивної культури XVIII ст., а його ім'я зайняло помітне місце в ряду видатних діячів минулого, які збагатили філософську думку та художню літературу України. У свідомість сучасників та нащадків Сковорода постає як мандрівний філософ-вільнодумець, вчитель, який був передвісником нової епохи – епохи українського романтизму», - вказано у пояснювальній записці до постанови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ