Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському онкоцентрі розповіли про обладнання для діагностики онкології легень

У Львівському онкоцентрі працює унікальне на теренах західної України обладнання для діагностики онкології легень та патологій межистіння.
Львівський онкоцентр

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі застосовують найсучасніші методи діагностики раку легень, його розповсюдження у лімфатичні вузли межистіння, а також іншу онкопатологію цієї зони.

Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр – єдиний на західній Україні медзаклад, в якому є найсучасніший ультразвуковий бронхоскоп. Це обладнання, з допомогою якого медики діагностують рак легень, його розповсюдження у лімфатичні вузли межистіння, а також іншу онкопатологію цієї зони.

Таких апаратів лише 3 на всю Україну (два з них у столиці). Тож аби отримати якісну діагностику, до торакального відділення Львівського онкоцентру приїжджають пацієнти з різних областей країни.

«Онкологічні захворювання органів грудної клітки (рак легень, пухлини стравоходу, межистіння, ураження лімфатичних вузлів межистіння) є одними із найскладніших у діагностиці. Бо ж цю патологію виявити буває вкрай важко. Дуже часто пацієнт приходить із мінімальними скаргами, а ми виявляємо онкологічне захворювання у запущеній стадії. Це стосується як пухлин легень, так і пухлин стравоходу чи межистіння», - розповідає завідувач торакальним відділенням Ігор Гіпп.

Медик наголошує, саме вчасна та якісна діагностика збільшує шанси пацієнта на успішне лікування. Тому дуже важливо, щоб люди не ігнорували сигналів свого організму, вчасно звертались до медиків та могли отримати швидку і якісну діагностику. Її пацієнти у торакальному відділенні Львівського онкоцентру отримують не лише завдяки професійній команді, а й тому, що медзаклад має унікальний ультразвуковий бронхоскоп.

Чому це обладнання унікальне?

Саме за допомогою ультразвукового бронхоскопу медики одночасно проводять бронхоскопію з ультразвуковим дослідженням пацієнтам, які мають рак легень, з підозрою на його поширення у лімфатичні вузли межистіння. Таким методом можна також діагностувати й іншу патологію цієї зони. Спеціальний високотехнологічний інструмент з маленькою камерою та ультразвуковим датчиком медики вводять пацієнту в дихальні шляхи та можуть побачити не лише пухлини, які можуть бути у бронхах, а й поза ними. А ще за допомогою спеціальної голки під контролем ультразвуку лікарі роблять незначний прокол через стінку бронха та беруть зразок для проведення аналізу і виявлення хвороби. Цей матеріал одразу відправляють у лабораторію лікарні, тож пацієнти швидко отримують результати діагностики. Роблять таку процедуру під медикаментозним сном, тому пацієнт не відчуває ніякого дискомфорту, а медична команда може уважно вивчити розташування пухлини, її розміри та виявити змінені лімфатичні вузли. Важливо, що така діагностика є найменш травматичною для пацієнта. Вже наступного дня після процедури він може йти додому.

Команда працює як один механізм

І хоч усе для пацієнта минає швидко та безболісно, така діагностика потребує не лише найсучаснішого обладнання, а й точності та вправності медиків. Адже усе має бути під контролем. Медична команда працює як один механізм – від введення наркозу пацієнту і до моменту, коли він повертається у свідомість – уся команда тримає руку на пульсі, запевняє Ігор Гіпп.

Від якісної діагностики залежить успішність лікування пацієнта

«Така діагностика має критичне значення для виявлення раку легень та його розповсюдження у лімфатичні вузли межистіння та іншої патології цієї зони. Бо ж завдяки сучасному обладнанню, ми отримуємо точні дані, швидко беремо біопсію і можемо швидко розробити індивідуальний план лікування того чи іншого пацієнта. На жаль, рак прогресує дуже швидко. І кожен день має значення», - підкреслює завідувач торакального відділення Ігор Гіпп.

Медик запевняє якісна і швидка діагностика є ключовою для того, щоб почати лікування онкології на ранніх стадіях. А це набагато покращує прогнози на успішне лікування пацієнта. Тому закликає людей дбати про себе і приходити до лікарів вчасно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ