Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові чотири школи стануть першими учасниками проекту «Школа повного дня»

Сьогодні, 13 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Положення про Школу повного дня, передає кореспондент Гал-інфо.

Як пояснила начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, передбачається, що даний пілотний проект буде реалізований у перших класах окремих навчальних закладів Львова.

«Навчально-виховний процес триватиме упродовж восьми годин. В першій половині дня буде навчальна діяльність, фронтальна, групова, інтерактивна. Друга половина дня обов’язково включатиме розвиткову та пізнавальну діяльність. Щодня діти матимуть змогу брати участь у різноманітних екскурсіях та відвідувати гуртки. Після 16.00 вони або йдуть додому, або ж залишаються на групі продовженого дня та відвідуватимуть гуртки, які будуть працювати у школі», - сказала Зоряна Довганик.

Окрім того, у такому класі працюватиме два вчителя, тому управління освіти просить погодити внесення змін до штатних розписів окремих навчальних закладів, аби вводити окремі штатні одиниці вчителя початкових класів, або керівника гуртка для того, щоб забезпечити належну організацію навчально-виховного процесу.

Зоряна Довганик зазначила, що на даний момент зголосилися чотири навчальні заклади, які першими хочуть спробувати такий експеримент.

Для батьків це буде безкоштовно. Додаткові штатні одиниці будуть оплачувати управлінням освіти ЛМР.

За словами Зоряни Довганик, для дітей буде організовано одноразове харчування згідно чинного законодавства, яке забезпечує місто. Друге харчування за бажанням батьків може бути організоване додатково за їхню платню.

Вона наголосила, що цей проект відрізняється від звичної групи продовженого дня.

«У групі продовженого дня, як правило, зібрані діти 1-2 та 3-4 класів. В даному випадку кожен клас займається окремо і навчання триває до 16.00», - сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ