Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові нема ані епідемії, ані спалаху менінгіту

«У Львові немає ні спалаху, ні епідемії менінгіту. Наразі ми говоримо лише про сезонний підйом захворюваності запалення оболонки головного мозку, тобто менінгіту», - зазначила в коментарі для Гал-інфо Наталія Тімко, лікар-епідеміолог-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«Станом на сьогодні у Львівській обласній  інфекційній  клінічній  лікарні перебуває 14 дітей із ознаками запалення оболонки головного мозку , тобто менінгіту. Серед них нема двох дітей, які б вчилися б в одній школі чи відвідували  один дитячий заклад. Це є різні люди, із різних районів Львова чи області. Також наразі, не маючи результатів відповідного дослідження, ми не можемо сказати, який саме вірус викликав це захворювання. Очікуємо інформації від Держсанепідслужби області», – розповіла Наталія Тімко.

За її словами, кожного року  на початку осені у Львові є  сезон підйому захворюваності на ентеровірусні інфекції, одним із проявів чого є запалення оболонки головного мозку, тобто менінгіту.

Окрім того, Наталія Тімко наголосила, що не можна виключати, що менінгіт може бути одним із форм перебігу поліомієліту, оскільки  нині в Україні оголошено спалах поліомієліту.

Нагадаємо, що нещодавно у соціальній мережі Фейсбук користувачі активно обговорювали нібито спалах менінгіту у львівських школах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ