Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові почастішали випадки захворювання домашніх собак на чумку

У Львові почастішали випадки захворювання домашніх собак на чумку. Впродовж останнього місяця люди набагато частіше звертаються в ветеринарні аптеки за сироватками, - про це Гал-інфо розповіли працівники ветеринарних аптек Львова.

«Впродовж останнього місяця значно збільшилась кількість людей, які звертаються до нас за сироватками проти собачої чумки. Це по кілька чоловік на тиждень. Зважаючи на те, що це дуже небезпечна хвороба, і що вона дуже легко поширюється, то це надто високий показник. В попередні роки були поодинокі випадки протягом кількох місяців», – розповів Павло Плясківський, директор ветеринарної аптеки на вул. Нечуя-Левицького.

«Це захворювання є найбільш активним в теплу пори року, коли є висока вологість та висока температура, а для інфекції це найкраще середовище для поширення. Сироватка коштує 63 грн, але однією сироваткою чумку вилікувати неможливо. Загалом ціна на один візит до ветеринара може становити близько 400-500 грн, тобто це діагностування, сироватка та інші медпрепарати», – додав він.

«Останнім часом люди почали частіше купувати сироватки та інші ліки для своїх собак від чумки. Навіть сироваток у нашій ветпатеці не завжди вистачає. В середньому ціна однієї сироватки становить 60-70 грн», – розповіла Уляна, працівник ветеринарного маркету на вул. Зеленій.

«В літні місяці до нас кожного дня звертаються люди за сироватками проти собачої чумки. Нині у нашій ветаптеці ці сироватки закінчились. Найбільш активно ця хвороба проявляється влітку, тому й попит на неї такий великий»,– прокоментував Петро Андрійчук, директор ветеринарної аптеки на вул. Замарстинівська.

Нагадаємо,  30 липня, у Львові  відбулась прес-конференція на тему «Проблеми ЛКП «Лев» – сприяння епідемії чуми», де громадські активісти та волонтери виступили з різкою критикою на адресу директора  ЛКП «Лев» Олега Мацеха. За словами  Юрія Микитюка, голови ГО «Зоозахисний фронт»,  19 липня на території ЛКП «Лев» було зафіксовано спалах епідемії собачої  чумки. І що адміністрація начебто замість того, щоб оголосити карантин, навпаки,  випустила собак, які могли контактувати з інфікованими тваринами.

Згодом екс-заступник директора  ЛКП «Лев» Олега Мацеха Орися Бобришова розповіла про інші подібні випадки: «3 серпня з ЛКП «Лев» було випущено п’ять собак, 4 серпня – ще чотири.  Ці собаки  мали контакт з собакою хворою на чумку. Тобто тепер вони можуть бути носіями інфекції». 

На ЛКП "Лев" підтвердили два випадки захворювання тварин на чумку, однак запевнили, що вжили всіх заходів, щоб запобігти поширенню інфекції.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ