Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували виставку графіків семи творчих студій Вроцлава

У львівському Палаці мистецтв відкрилась виставка творчих робіт студентів і викладачів Вроцлавської академії мистецтв ім. Є.Гепперта під промовистою назвою «Stand with Ukraine».
Фото: Йосип Марухняк

Академія образотворчого мистецтва у Вроцлаві – це один з найбільших і найвідоміших мистецьких закладів Польщі, який був утворений ще у 1946 році і нині має відділи живопису та скульптури, графіки, кераміки і скла, відділ архітектури та дизайну. Львівський Палац мистецтв поєднує з цим вищим мистецьким закладом Польщі тривала співпраця.

Цього разу свої роботи у Львові презентували молоді графіки семи творчих студій: глибокого друку, шовкового друку, літографії, артбуку, цифрового друку, графічної експансії та творчого малювання. Роботи різнопланові, цікаві, іноді навіть провокативні, які викликають бурхливу полеміку у глядачів. Та усі вони мають одну спільну рису: їх автори демонструють свою підтримку боротьбі українського народу: це студенти різних курсів академії, сім молодих викладачів і два професори. "Нам дуже приємно представити роботи, створені на кафедрі художньої графіки, на виставці у Львові, цього разу – в Палаці мистецтв. Для нас було надзвичайно важливо представити графіку з Вроцлава, особливо зараз, у такий складний для України період, щоб висловити нашу підтримку та сподівання на плідну співпрацю в майбутньому".

"Якщо ми будемо проводити ось такі міжнародні виставки, літературні вечори, обмінюватися мистецтвом та літературою, ми своїм прикладом покажемо що означає культура для народу загалом. І тоді, як це є в країнах, які поважають свою державу, ми станемо ще сильнішими і сміливішими, загалом непереможним народом",- це лише один із відгуків на цю виставку. А вона триває, то ж львівський Палац мистецтв запрошує.

Йосип Марухняк


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ