Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прооперували хлопчика із травмою руки, якому встановили неправильний діагноз

У Львові 12-річному хлопчикові довелося пройти важке лікування через неправильно встановлений діагноз.
фото - facebook.com/1tmolviv

Про це інформує Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова.

12-річний Юрчик із Львівщини ще влітку, граючись із братом, впав на руку. Лікарі діагностували у нього перелом передпліччя (променевої та ліктьової кісток) з одночасним зміщенням і розпочали терапію. Однак юному пацієнтові ставало тільки гірше: рука втрачала чутливість, два пальці затерпали, а один взагалі холонув. Юрчик не міг зігнути кінцівку чи взяти до руки олівець. 

Зрештою, спеціалісти першого ТМО виявили, що хлопця не просто перелом, а пошкоджено ліктьовий нерв. Саме він відповідає за рухи та відчуття температури, болю і тиску. При падінні нерв зачепили гострі краї кісточки у середній третині передпліччя глибоко між м’язами. Тож потрібна була реконструкція ліктьового нерва.

Хірурги Лікарні швидкої медичної допомоги Першого ТМО Львова негайно взяли дитину на операцію. Однак під час втручання виявили, що краї нерва настільки пошкоджені, що відстань між ними не дозволяє його сполучити. 

Єдиний, хоча й дещо ризикований, вихід: аутотрансплантація – пересадка нерва із іншої ділянки кисті, де немає моторних волокон, а тільки чутливі.

Це складна мікрохірургічна операція. Частинку нерва хірурги взяли зі зворотної поверхні кисті. З'єднати його з пошкодженими кінчиками - як зшити розірвану волосину. Втручання доводиться виконувати із застосуванням високоточного мікроскопа. 

Попри ризики, операція минула успішно. Про це свідчить хоча б те, що на четверту добу після операції Юрчик почав відчувати нервові імпульси в кінчиках пальчиків, які раніше були нечутливими. І хоча попереду ще тривала реабілітація, великі шанси, що рухливість руки буде відновлено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ