Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові здійснили рейд по закладах: ні російським пісням!

У Львові збільшують мережу закладів вільних від російськомовного культурного продукту.

Відсутність російської попси та пісень російською мовою від українських артистів у Львові - часом болюча тема для відвідувачів клубів, караоке та кафе в місті. 

Наразі у Львові поширюється “мережа закладів вільних від російськомовного культурного продукту”. Рейд місцевими закладами провела Міжвідомча робоча  група при ЛОДА.

“Вже багато закладів відмовились від використання російських пісень та пісень російською мовою від українських артистів. Ми проводимо рейди та розповідаємо про мораторій на використання російськомовного культурного продукту”, - зазначив член обласної Міжвідомчої робочої групи щодо роз’яснення мораторію Юрій Горун.

Під час роз’яснювальної роботи працівникам кафе, ресторанів та клубів роздають “відзнаки”. Наліпки, за якими відвідувачі будуть розуміти, що пісні мовою країни-окупанта не звучатимуть у закладі. 

“З грудня це вже 4 рейд міжвідомчої робочої групи при ЛОДА. Вже зараз охоплено понад 150 фізичних та юридичних осіб, для яких було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо мораторію. Роздаємо такі наліпки, чим збільшуємо охоплення закладів”, - зазначив Юрій Горун.

Під час рейду більшість представників закладів одразу підтверджують участь у “мережа закладів вільних від російськомовного культурного продукту”. Члени  Міжвідомчої робочої групи при ЛОДА періодично проводять повторні візити в ті заклади, де було зафіксоване порушення мораторію.

“Повторний прихід здебільшого дає гарний результат і заклади вже не використовують російськомовні пісні”, - підсумовує Юрій Горун.

Нагадаємо, рішеннями Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року №745 та 7 жовтня 2021 року №228 на території Львівської області встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ