Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розставили вже 160 контейнерів для скла: вдалось зібрати 31 тонну на переробку

За 6 місяців роботи у напрямку сортування скла ЛКП «Львівспецкомунтранс» розставило на своїх майданчиках 160 контейнерів для скла. Лише у травні вдалося зібрати і відправити на повторну переробку 13,3 тонн скла.

Про це повідомляють в ЛМР. 

«Спеціальні ємності для сортування скла, об’ємом 360 л, ми надали нашим клієнтам безкоштовно. Щотижня, згідно з графіком, здійснюємо забір. Так, за минулий місяць нам вдалось зібрати та відправити на повторну переробку більше 13 тонн такого матеріалу. А загалом з лютого по травень ми зібрали 31 тонну скла.

Зауважимо, що ці відходи могли б опинитися у загальному смітті та, потрапивши на полігони, розкладатися там ще тисячі років. Але ми рухаємося у правильному напрямку. Тому дякуємо усім нашим клієнтам, які дуже гарно підтримали ініціативу сортування скла», - розповідають у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Підприємство закликає скористатися пропозицією розміщення скла-контейнерів ОСББ, ЖБК та управлінські компанії, які ще не мають з ними підписаних угод чи актів прийому-передачі скла-контейнерів. 

Нагадуємо, що скляна тара, яку викидаєте у контейнери для скла, має бути максимально чистою – це полегшить подальше досортування, та зменшить витрати додаткових ресурсів.

На утилізацію можна приносити пляшки з-під напоїв, скляні банки від консервів/закруток та тару з-під косметичних засобів тощо.

Натомість НЕ можна викидати в ці контейнери:

- кераміку,

- загартоване скло, 

- пірекс (вогнетривке скло), 

- дзеркала, 

- люмінесцентні лампи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ