Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові УПЦ КП передали приміщення під митрополичу резиденцію. Їх освятить Партіарх Філарет

Глава УПЦ КП Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час свого візиту на Львівщину звершить освячення нових службових і адміністративних приміщень Львівського єпархіального управління (м. Львів, вул. Грушевського, 2). Про це сьогодні, 9 вересня, під час прес-конференції повідомив Митрополит Львівський і Сокальський, керуючий Львівської єпархією УПЦ КП Димитрій.

За словами Митрополита Димитрія, понад 20 років Церква намагалась отримати приміщення, які належали їй юридично, але були зайняті геологічним факультетом ЛНУ ім. Івана Франка. Торік у жовтні приміщення передали під єпархіальне управління.

Досі приміщення використовували як склад експонатів каміння.

«Близько двох років тривав переговорний процес. Нарешті кафедри геологічного факультету були перенесені. Близько року тривали ремонтно-реставраційні роботи, адже приміщення – це пам’ятка архітектури. Інтер’єр та екстер’єр є повністю відновленими і їх освятить Святійший Патріарх», - розповів Митрополит Димитрій.

Він зазначив, що у цих приміщеннях розмістять канцелярію, прес-службу, православне радіо «Град Лева», яке було засноване з ініціативи Митрополита Димитрія. А також  тут будуть адміністративні кабінети.

Однак і досі з приміщень не відселено п’ять квартир.

«Ці приміщення не зовсім пристосовані для життя, адже тут і сирість, і грибок. Ми в процесі  реставраційних робіт робили все від нас можливе, щоб покращити умови, в тому числі і для цих сімей, які і досі тут мешкають. Проблему цих людей міська влада розглядає разом із відселенням ще 37 сімей із будівель УГКЦ на Святоюрській горі. У мешканців цих квартир також немає належного опалення, адже університет відключив їх від системи, тому ми намагаємося якось зарадити їм у цьому»,– зазначив Митрополит Димитрій.

Він додав, що тепер це буде митрополичий центр у Львові. Територію єпархіального управління також мають намір упорядкувати та прикрасити.

Фото - wikimapia.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ