Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові варто запасатись велосипедами замість громадського транспорту

Чергова ініціатива від керівництва управління транспорту Львівської міської ради - велопрокати для переселенців.
Фото з Facebook-сторінки керівника управління транспорту ЛМР: "Дуже тішусь, коли бачу як діток везуть велосипедом у дитячий садок (в грудні, - ред.)"

Як повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, сьогодні, 22 грудня, у Львівському муніципальному мистецькому центрі буде презентовано проєкт соціального велопрокату для переселенців і подальші плани його реалізації.

Про створення велопрокату для переселенців стало відомо ще в червні 2022 року. Як повідомляло видання "Хмарочос", данський урбаніст допомагає Львову запустити безкоштовний велопрокат для переселенців. У межах проєкту організатори планували зібрати 2000 велосипедів та обладнати 20 кілометрів тактичних велосмуг.

Велосипеди збирали у Копенгагені. Для цього команда проєкту разом із данським урбаністом Мікаелем Колвіллом-Андерсеном запустили благодійну кампанію Bikes4Ukraine, у межах якої охочі можуть віддати свої велосипеди або пожертвувати кошти на доставку транспорту у Львів та обладнання для велосмуг.

Як анонсували в червні, на втілення проєкту потрібні 2 мільйони данських крон, тобто 8,5 мільйона гривень.  Реалізація проєкту була запланована на початок липня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ