Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудуться урочистості присвячені ювілею Соломії Крушельницької

З 23 вересня по 2 жовтня 2022 року у Львівській національній опері пройде ряд заходів присвячених Соломії Крушельницькій. Про це Гал-інфо повідомили в пресслужбі Держмистецтв України.
Крушельницька у партії Чіо-Чіо-сан

Так, 23 вересня 2022 року, у день 150-річчя Соломії Крушельницької, на сцені Львівської національної опери відбудеться Гранд-концерт «Соломія. Brava!»

Серед виконавців – співаки та співачки з усіх оперних театрів України, солісти, хор й оркестр Львівської національної опери і запрошений зірковий диригент – італієць Альберто Веронезі, що співпрацював з оперними театрами та симфонічними оркестрами Італії, Австрії, Німеччини, Бельгії й США.

Впродовж святкування ювілею Соломії Крушельницької можна буде також більше дізнатися про її життя і творчість. Зокрема, пройде тематична виставка на першому балконі театру «Історія тріумфу» та відбудеться лекція-концерт «Відома та невідома Крушельницька».

На честь співачки на головній та камерній сценах театру можна буде побачити відомі твори світового мистецтва – оперу «Мадам Баттерфляй» Дж. Пуччіні, балет «Повернення Баттерфляй» Дж. Пуччіні – М. Скорика та драму «Саломея» Н. Давидовської.

Закриватимуть цикл ювілейних подій два концерти: виступ італійського гітариста-віртуоза Сімоне Онніса, що виконає в інструментальному перекладі відомі оперні арії, та концерт наймолодших музикантів Львова, що навчаються в музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ