Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють майданчик для збору негабаритних відходів

У Львові на базі ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтрансу» відкриють майданчик для збору негабаритних відходів. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі ЛКП «Львівспецкомунтранс».

На території ЛКП «ТФ«Львівспецкомунтранс» (вул. Жовківська, 18) з 1 серпня функціонуватиме перший у Львові майданчик для збору негабаритних, дрібних будівельних відходів та вторсировини. Протягом 3-х місяців підприємство прийматиме  безкоштовно: дерев’яні відходи, меблі, побутову техніку, шину, полімери, скло, папір та метал. Опісля  вказаного терміну запровадять плату, розмір якої визначатимуть в результаті оцінки попиту на дану послугу.  Зібране сміття  віддаватимуть на переробку чи утилізацію підприємствам, з якими будуть укладені відповідні  угоди.  Послуга буде доступна фізичним особам – мешканцям Львова.  Одна людина матиме змогу привезти на майданчик обмежену  кількість відходів, щоб унеможливити зловживання даною послугою з боку підприємців.

«Робота майданчика спрямована на те, аби зменшити потрапляння негабаритних відходів та будівельних відходів в контейнери. Ми надаємо львів’янам місце для утилізації сміття і сподіваємося, що вони сповна користуватимуться цією послугою. Це ще один крок до того, аби зробити місто чистішим. Також це дасть змогу збільшити кількість відібраної вторинної сировини і зменшити кількість відходів, які потрібно вивозити з міста», - запевняє директор «Львівспецкомунтрансу» Тарас Стефанишин.

І дійсно, дуже часто на контейнерних майданчиках лежать десятки мішків будівельного сміття, поламані меблі, старі холодильники, ці відходи псують сміттєвози та сміттєві контейнери. За викидання негабаритних відходів в неналежне місце передбачена адміністративна  відповідальність, проте, здебільшого містяни ігнорують заборони.

«Контейнери зачасту псуються від потрапляння негабаритного сміття, адже вони розраховані  лише на 185 кілограмів ваги та на побутові відходи , а будівельні відходи важать в декілька разів більше. Ми перебираємо сміття в контейнерах аби відсортувати негабарит, але якщо десь пропустимо, то воно потрапляє до сміттєвоза. Псується пресувальна плитка сміттєвоза та інші дорогі вузли автомобіля», -  говорить водій Орест.

Не має жодних сумнівів, що місту дійсно потрібен майданчик для збору негабаритних та дрібних будівельних відходів.

Якщо ініціатива виправдає себе, такі майданчики згодом відкриють в інших районах міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ