Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Львові влада боїться масових сміттєвих барикад на вулицях

1/2
У Львові влада боїться, що мешканці масово почнуть перекривати вулиці міста сміттєвими барикадами. Такі випадки фіксувалися раніше, але тоді йшло про квартальні, маленькі вулички. Натомість 8 червня на одній з головний транспортних артерій Львова вул. Городоцькій постало одразу постало два сміттєві тромби.

Вже 9 червня міський голова Львова Андрій Садовий  у традиційному відеозверненні закликав мешканців не піддаватись на підбурювання невідомих осіб щодо перекриття магістралей міста.

Андрій Садовий: «На сьогодні понад третина майданчиків міста переповнені і в багатьох місцях перевізники не вивозять сміття вже понад місяць. Я чудово розумію тривогу та обурення львів’ян. Але водночас я хочу застерегти мешканців від дій, які можуть лише ускладнити ситуацію.

Мова йде про стихійні перекриття доріг та висипання сміття на автомагістралі, до яких львів’ян закликають організовані групи невідомих. В умовах блокади та екологічного шантажу міста ми робимо все можливе, аби тримати ситуацію під контролем. Створювати додаткові проблеми в місті - означає своїми руками допомогти тим, хто хоче посіяти хаос. Організатори акцій приїдуть та поїдуть, а нам з вами тут жити».

Понад те, того ж дня керівництво Головного управління Національної поліції у Львівській області також закликало мешканців міста не вчиняти протиправних дій, не вдаватись до перекриття доріг та не створювати незручностей учасникам дорожнього руху у зв’язку з ситуацією, що склалась з вивезенням сміття у Львові.

«9 червня, вночі були зафіксовані випадки перекриття проїзних частин на трьох вулицях у Львові –  Городоцькій, Володимира Великого та перехресті Наукової – Тролейбусної. В усіх випадках на місця подій виїжджали працівники поліції.

За інформацією Львівської міської ради, на сьогодні понад третина майданчиків міста переповнені і в багатьох місцях перевізники не вивозять сміття вже понад місяць. Однак, керівництво Головного управління Національної поліції у Львівській області закликає мешканців міста Львова не вчиняти протиправних дій, не вдаватись до перекриття доріг, не висипати сміття на проїзні частини та не створювати інших незручностей учасникам дорожнього руху у зв’язку з цією ситуацією», - повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Фото - Ігор Зінкевич, Варта-1. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ