Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові влада і нардепи обговорил проблему сміття

Сьогодні, 8 квітня, у Львівській обласні раді відбулось засідання депутатів Верховної Ради України з містами Львівської області, керівництвом міста Львова та обласної влади, під час якого обговорили питання вивезення та захоронення ТПВ з м. Львова, а також плани щодо будівництва сміттєпереробного комплексу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В результаті було домовлено про створення окремої робочої групи та погодження спільної резолюції щодо плану дій у вирішення питання. Також під час засідання мери міст Львівської області обговорили можливості подальшого захоронення ТПВ з м. Львова.

Нагадаємо, засідання за участю депутатів групи «Львівщина», під час якого розглядалось питання поводження з ТПВ, відбувалось у Львові вдруге.

Під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про критичну ситуацію щодо вивезення та захоронення ТПВ з міста станом на сьогодні. Також мер розповів, що після Великодня французькою компанією Еджіс буде представлено план дій у вирішенні питання рекультивації полігону в Грибовичах та будівництві нового сміттєпереробного комплексу. Відтак, за сприяння усіх необхідних структур, є можливим будівництво комплексу з глибинної переробки сміття протягом 2 років.

«Коли ми такий завод відкриємо, будемо приймати сміття з інших міст Львівської області, а не лише зі Львова. Однак, питанням номер один сьогодні є – це зняти тиск і розблокувати полігони», - додав мер Андрій Садовий.

Також виступили мери міст Львівської області, які поінформували про непросту ситуацію щодо захоронення сміття у їхніх населених пунктах.

Досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю міст Львівської області з м. Львовом щодо вивезення та захоронення ТПВ.

Депутати Верховної Ради України запропонували провести подібні зібрання з депутатами Тернопільської та Івано-Франківської областей для обговорення можливості співпраці в питаннях захоронення ТПВ.

За пропозицією співголови міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» Ігоря Васюника буде напрацьована спільна резолюція та буде створено окрему робочу групу з депутатів Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ