Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затвердили містобудівні умови для проектування сміттєпереробного комплексу

1/3
Сьогодні, 10 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ЛКП «Зелене місто» механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13.

Таке рішення виконкому дає змогу почати проектування. Коли проект буде готовий його винесуть на розгляд громадськості.

ЛКП “Зелене місто“ має отримати у встановленому порядку технічні умови на інженерне забезпечення проектованого об’єкта. Розробити у спеціалізованій проектній організації або архітектора, який має кваліфікаційний сертифікат на виконання робіт, проектну документацію на будівництво та провести її експертизу згідно з законодавством України. Звернутися в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові для отримання дозвільних документів, які дають право на початок виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Перед голосуванням секретар ЛМР Анатолій Забарило поцікавився, чи проект пройде широке обговорення громадськості?

Начальник управління архітектури й урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський запевнив, що проект пройде усі необхідні обговорення.

Як зазначив заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків, йдеться не про сміттєспалювальний завод.

«Йдеться про механіко-біологічний комплекс перевантаження та переробки твердих побутових відходів. Це зовсім інше. У нас немає грошей на сміттєспалювальний завод. Це дорого», - сказав він.

Юліан Чаплінський зазначив: «Ми надали вихідні дані для проектування заводу для механіко-біологічної переробки і сортування сміття у зоні очисних споруд, у яких санітарна зона складає 500 метрів. Тобто у межах цієї санітарної вже існуючої зони є можливість посадити без порушення інтересів львів’ян сміттєпереробний комплекс. Комплекс буде, наголошую, у межах санітарної зони, яка надає нам право розміщувати такий об’єкт.

Вихідні дані на проектування – це власне початок проектування, тому хід проектування, технології, будуть повідомлятися у межах роботи разом з депутатами і мешканцями. Є робоча група, яка працює з мешканцями і буде працювати впродовж усього ходу проектування.

Тобто це рішення дає право на розроблення проекту самого заводу, який має пройти усі експертизи, технічні умови, тому це ще доволі довгий процес», -.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ