Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Міноборони пообіцяли провести бесіду з Магучіх через обійми з російською спортсменкою

1/3
Новопризначена заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що зустрінеться з українською спортсменкою Ярославою Магучіх (стрибки у висоту) у зв'язку з тим, що вона під час Олімпійських Ігор у Токіо обіймалася зі своєю суперницею з Росії Марією Ласіцкене, яка є капітаном збройних сил РФ і яка виборола "золото".

Про це Маляр написала у Facebook.

"Наша бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Ярослава Магучіх дійсно є молодшим лейтенантом ЗСУ. До складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів", - зазначила посадовиця.

Маляр також нагадала, що збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду.

Інцидент стався вчора. Після змагань дівчата обнялися і закутали один одного в прапори - у Ярослави був український прапор, а у Марії Ласіцкене - прапор Олімпійського комітету Росії. Варто зауважити, що Марія Ласіцкене є капітаном збройних сил РФ. Таке звання їй присвоїв міністр оборони РФ Сергій Шойгу за високі досягнення в спорті. У 2018 році спортсменка була довіреною особою Володимира Путіна на президентських виборах.

"Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає певні обмеження та відповідальність", - нагадала Маляр.

За її словами, фото викликало значне обурення в суспільстві. Варто зауважити, що  У коментарях на сторінці спортсменки почалася боротьба між хейтерами і прихильниками.

"Разом з тим, прошу припинити цькування Ярослави, допоки ми не почуємо її власне пояснення.
Ярослава Магучіх на даний час знаходиться в Токіо. Одразу після її повернення в мене запланована з нею зустріч. Про результати розмови повідомлю"
, - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ