Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У міській раді Червонограда відбудеться термінове засідання - через страйк шахтарів

1/3
У цей час у Червонограді триває страйк шахтарів. Репортаж про цю подію розмістило інтернет-видання "Шахтарське місто".

Зокрема, у цьому репортажі сказано: "Напередодні Різдва вугільні підприємства міста Червонограда шахти ДП “Львіввугілля”- “Степова”, “Великомостівська”, “Лісова”, "Червоноградська", "Межерічанська", зупинились на запланований страйк вугільників на чолі шахтарських профспілок.

Вкотре шахтарі Червонограда намагаються привернути увагу керівників Держави на занепад вугільної галузі в Україні, про порушення усіх соціальних прав працюючих. Люди змушені діяти радикально і часом ці дії незавжди законні, так як і незаконно державні “мужі” обходяться з працюючими. Виплата заробітньої плати не проводиться вчасно і з порушенням Трудового кодексу України та Колективних договорів вугільних підприємств. Шкода що в такий святий час Різдва люди вимушені шукати засоби і кошти для того щоб їхні родини мали хліб…

Хрумтить сніг під ногами, і одяг тріщить від морозу на мітингуючих шахтарях котрі зібрались на центральні площі міста Червонограда біля ялинки… Чисельність гірників не перевищила 300 осіб які намагались почути бажану інформацію про дії мера міста Андрія Залівського та його помічників, першого заступника губернатора у Львівської області, депутата Львівської ОДА Володимира Ткачика, для розрішення гарячих питань шахтарів пов’язаних з заборгованої виплати зарплати та соціальних питань гірників які давно порушуються керівництвом України. Лунали гасла ганьби і вимоги до можновладців.

В цей час проводиться термінове засідання в Теркомах профспілок про подальші дії і механізм розрішення виплати заробітньої плати шахтарям. О 15:00 в Червоноградській міська рада, відбудеться засідання депутатів термінового скликання для розрішення шахтарських проблем що склались.
З інших джерел стало відомо що гроші сьогодні поступлять на особисті рахунки гірників в розмірі 24% за листопад 2015 року. Про подальшу виплату заборгованої заробітньої плати 2015 року наразі невідомо.

Триває шахтарський страйк. Шахти зупинилися. Шахтарські вимоги не виконуються".

vk.com/shahtarskemisto

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ