Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У міську раду запрошують людину, яка зняла відео інциденту з конем у центрі Львова

Як повідомили у ЛМР, вчора відбулося друге засідання робочої групи щодо врегулювання роботи кінних карет у Львові. На ньому заслухали експертів, які розповіли про різновиди коней і необхідні умови для їх утримання.
Фото: ЛМР

Також на наступне засідання, яке відбудеться у вівторок, 3 вересня, члени робочої групи публічно запросили людину, яка зняла відео інциденту з конем на пр. Свободи. Засідання цієї групи транслюються онлайн на фейсбук сторінці Львівської міської ради, тож усі охочі можуть дивитися в реальному часі хід обговорення.

До складу робочої групи входять представники громадськості, експерти, ветеринари, зоозахисники, представники структурних підрозділів міської ради, депутатського корпусу та ін.

«Це вже друге засідання робочої групи щодо врегулювання роботи кінних карет у Львові. Заслухали експертів, зокрема з Польщі, щодо умов експлуатації коней, їх утримання та досвід роботи у польських містах. Також фахівці висловлювали свої думки щодо стану коня, який потрапив на відео. Відтак напрацювали питання, які розглянемо наступного засідання. Зокрема плануємо:

  • заслухати інформацію про досвід мінімум 2-х міст (Відень, Краків, а також інших міст, за пропозиціями членів робочої групи) щодо поводження з кіньми;

  • затвердити структуру майбутнього документу, який має напрацювати наша робоча група для врегулювання інциденту, що виник,

  • заслухати статистику кількості і видів коней на території Львівської громади;

  • розглянути наявне національне законодавство щодо роботи коней;

  • заслухати інформацію про роботу «Каретного двору».

За потреби можемо організувати виїзд для представників робочої групи в «Каретний двір».

Наступне засідання відбудеться у вівторок, 3 вересня. Час ще буде узгоджено, щоб доповідачі мали можливість підготуватися», – повідомив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, голова робочої групи.

Нагадаємо, у Львові заборонили перебування коней і поні, а також будь-яку діяльність з їх використанням на території центральної частини міста, до того часу, поки спеціально створена робоча група не напрацює основні правила здійснення діяльності з використанням тварин у Львова. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради після інциденту, який трапився 26 серпня – як стало відомо з відео із соцмереж, у центрі міста впав кінь, який перевозив людей у кареті. Однак згодом власники коня повідомили, що тварина впала через те, що заплуталася в упряжі, і її оперативно вивільнили, а не через втому, як подалось в описі до відео.

Переглянути трансляцію засідання можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ