Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

У Москві знову запропонували Києву газовий контракт зі знижкою на 25%

Глава Міністерства енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Росія може знову почати поставки газу в Україну за ціною на 25% нижчою за нинішню.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками переговорів із заступником голови Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"Ми готові забезпечити поставки газу в Україну, відновити поставки, які були припинені в 2015 році. ..."Газпром" міг би забезпечити зниження цін для споживачів України до 25% від сьогоднішнього рівня", - сказав він.

Новак також повідомив, що Росія і Єврокомісія домовилися у вересні обговорити дату проведення тристоронніх переговорів щодо газу.

Нагадаємо, 7 червня в російському "Газпромі" заявили, що готові почати переговори щодо поставок російського газу в Україну за ціною на 25% нижчою за нинішню.

У відповідь у НАК "Нафтогаз України" повідомили, що заяву російського "Газпрому" щодо знижки на газ на 25% оцінити важко, оскільки російська сторона не вказала, яку саме ціну пропонує знизити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ